Kerstvakantie 27- 31 December


Ja het ging er van komen, we gaan eindelijk weer met z`n vieren opstap. Helaas was de start niet zo goed op vrijdagmorgen. De Alfa liet ons in de steek terwijl deze net was gerepareerd durfde we toch niet er mee op pad.

We zijn met de Nissan gegaan. Jeen en Monique waren vast vooruit gegaan en konden dan de boodschappen onderweg vast doen. Het ging super met het oude autootje. We kamen bijna tegelijk aan in Pierre Seche.

                                  Summer vond het helemaal goed achterin de Nissan, ze kon languit liggen.

               Eerst een broodje met Kaas en daarna gingen we uno-en. Een kaart spel dat we van Lars en Nina hadden gehad voor de kerst.

                                                                                                                                         En fanatiek dat we er van werden.!!!!!!!!!!!

   Monique was op zoek naar de koekjes. En was helaas gesnapt door ons.                                 

                   

     Ok, dan nu maar aan de slag er moest gewerkt worden. De kast moest geschuurd en wit geschilderd worden. De muur is gewit boven de deur/kast.

     Op zolder werd er hard gewerkt aan de 2e slaapkamer, er moest flink gemeten, gezaagd en getimmerd worden.

 

Gelukkig hadden we niet alleen regen, maar ook mooie zonnige dagen. Het zag er extra mooi uit op die ochtend toen het gevroren had.

                

Diane en Andre waren ook in de Morvan, zij logeerden bij Paul en Jacqueline in de gite. Ze kwamen gezellig even langs om een bakje koffie te drinken.

Ze hadden ook wat lekkers meegenomen voor bij de koffie, een 3 koningen taartje en daarin zat wat verstopt. Diegene die de verrassing in zijn stukje taart had mocht de hele dag koning zijn. En mocht ook een passende kroon dragen. Monique was de hele dag koning(in).

 

De honden Summer en Chip waren ook helemaal door dolle toen ze elkaar zagen. Helaas liep Summer na het spelen weer mank. Daar moesten we maar wat aan laten doen zodra we weer terug waren in Nederland.

                                            

We zijn even naar de Weldome geweest in Corbigny, na advies van Jan en Geri. Om wat inkopen te gaan doen. We wilden nog wat op zolder klussen,en Sylvia en Monique gingen zich storten op de afwerking van de muur bij de keuken. Er was nl nog een deurpost die netjes afgewerkt moest worden. En ze hadden het vertrouwen niet helemaal in mij (rene) geloof ik. Er werd door de dames geverfd,getimmerd,gezaagd en zonder hulp van de mannen. Ik ben bang dat we dit nog wel een poosje gaan horen. Het resultaat mocht er wel zijn, ze waren er trots op.

We hadden ook een paar gipsplaten en wat isolatie rollen meegenomen, alleen de isolatie was toch eigenlijk iets te dik om tussen de 2 wanden te gebruiken.

Oudjaarsdag zijn Jeen en Monique naar huis gegaan. Ze vertrokken op tijd. En op tijd was 7.15 `s morgens, dan waren ze met het eten weer thuis.

Wij zijn oudjaarsdag naar Diane en Andre gegaan, Die hadden ons aangeboden om bij hun in de Gite te slapen met oud en nieuw. We hebben eerst een rondje gemaakt met de honden in Ouroux. Het pleintje bij John en de Bakker was leuk versiert, de rest van Ouroux eigenlijk ook wel.

             

 

We kwamen nog een  Citro├źn H tegen, deze werd nu als opslag of als stal gebruikt.

Voordat we naar Paul en Jacqueline gingen heeft Sylvia nog wat avond foto`s gemaakt van de mooie kerst verlichting van Ouroux.


We hadden allemaal het een en ander aan eten gemaakt, eigenlijk veel te veel. Zelf hadden we ook oesters meegenomen. Wie durft het aan??

       

       Diane en Jacqueline durfde het wel aan om de oesters te proeven. Beet je wijn,citroen en sjallotje erbij de dan proeven maar.

                      Ik weet niet of ze het de volgende keer weer gaan proberen, mij heeft het in ieder geval wel gesmaakt.

En toen was het nieuwjaar, er werd geproost en champagne gedronken. O nee, natuurlijk cremant de bourgogne. We zitten natuurlijk in de bourgogne.

Daarna gingen we naar buiten want Ivo had vuurwerk geregeld en meegenomen uit Nederland. Afsteken maar dat vuurwerk.

 
                                        

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb