Daar gingen we dan.

Weekendje geprikt, en wij met z`n vieren naar de bourgogne. Daar gingen we dan `s morgens, vrijdag 19 November om 04.30. We hadden een afspraak gemaakt om 14.00 met Sjoerd van ServiceImmo in het plaatsje Chatillon en Bazois .Voor die middag hadden we  5 huisjes om te bezichtigen uitgekozen.Omdat we ruim op tijd waren zijn we  wat gaan drinken in het plaatsje. Konden we vast wennen aan de wijn uit de bourgogne...!

 IMG_5276

Van links naar rechts.    Sylvia,Rene,Jeen en Monique.

Toen het 14.00 was kwam Sjoerd het pleintje opgereden voor de kerk waar wij hadden afgesproken. Hij vond alleen dat wij de huisjes eerst maar alleen moesten gaan bekijken, want de ligging was toch wel het belangrijkst. Achteraf had hij daar wel gelijk in, maar we wilden natuurlijk ook de huisjes van binnen bekijken. We hadden zoiets van...... we zijn niet dat eind gereden om alleen de buitenkant van de huisjes te bekijken!  We zijn bij 3 huisjes gaan kijken samen met Sjoerd .Dit waren 3 huisjes waar wel wat aangedaan moest worden,  dat wilden wij  ( Sylvia en Rene ) eventueel wel.

IMG_5277

Dit was het 1e huisje, we kregen al meteen allerlei ideen wat er allemaal meegedaan kon worden. In gedachte gingen we al muren  doorbreken. En waar een deur zat in een buitenmuur kon een mooi raam komen. Jeen en Monique schrokken hier wel een beetje van, dit was niet echt wat zij voor ogen hadden. Gelukkig voor Jeen en Monique lag de tuin niet zo gunstig, dus deze viel  al meteen af.

Het 2e huisje lag wat gunstiger qua uitzicht alleen de tuin was toch niet optimaal, maar er kon waarschijnlijk wel nog wat grond bijgekocht worden .In het huis was wel het nodige renovatie werk te doen. Alleen  Jeen en Monique zagen dit zo heel erg zitten. Dus op naar het volgende huis.

 

Het 3e huisje wat wij bekeken hebben samen met Sjoerd viel meteen af. Dit vanwege de ongustige ligging. Het lag aan een drukke weg en aan de achterkant konden de buren zo bij jouw in de tuin kijken. Hier zijn we niet naar binnen gegaan.

Nadat we met Sjoerd hadden overlegd zijn we alleen op pad gegaan om nog 2 huisjes die middag te gaan bekijken.  Sjoerd had het ons uitgelegd en wij op pad. We hadden vlot het 1e huisje gevonden, helaas lag dit huis aan een drukke weg en de tuin liep vrij vlot af naar een watertje. Op naar het volgende huisje wat ons op de site van Service-Immo ons wel wat leek. Het begon al te schemeren toen we daar aan kwamen ( Semelay ).  Wij waren meteen enthousiast, tuin lag leuk, je keek uit op het dorp, huisje leek ons helemaal leuk. Alleen we konden helaas niet naar binnen. Toen wij om het huisje heen liepen belde  ?Minou van ServiceImmo.Wij hadden eerder al geprobeert om  af te spreken bij dit huisje maar zij was telefonisch niet te bereiken. We wilden wel graag het huisje van binnen bekijken en spraken af dat we de volgende dag gingen bellen hoelaat wij op zaterdag daar eventueel weer konden zijn.

Het 4e huisje wat wij gingen bezichtigen, bevond zich wel erg langs de weg.

Het huisje in Semelay.