Weekend 24 Mei - 2 Juni

Wij gingen deze keer nadat Lars met Teun in het huisje was geweest om te fietsen in de buurt van Haut Folin.  Wat Lars en Teun zeer goed  bevallen was. En voor herhaling vatbaar.

Voor ons was het wat minder, de sleutels die wij nodig hebben om de kelder en de openslaande deuren te openen. Ja, waar had Lars die neergelegd.??? Na wat heen er weer gebel met Lars kwamen we er achter, waar we al bang voor waren, dat ze toch verdwenen waren. We moesten eerst maar eens de sloten  door slijpen. Anders konden wij geen watertappen.  Wat voor het toilet gebruik niet prettig is.

Paul en Diane zouden ook nog een paar daagjes langs komen, voordat hun kwamen moest de boiler het wel doen en moest er nog even wat geknutseld worden. Ook nog de muur nog wat voeg werk doen, de mieren hadden helaas pech hun pad naar binnen werd dan ook dicht gesmeerd.

                             Gelukkig ben ik nog behoorlijk soepel en wring me dan ook in allerlei moeilijke houdingen.

We hebben ook het nieuwe bed in elkaar gezet, die werd even getest door Sylvia. Het is goed gekeurd, en Paul en Diane waren de 1e om het nieuwe bed te testen. We hebben geen gepiep en gekraak gehoord. Dus denk ik dat we het goed in elkaar hebben gezet.

                                                  

In de tuin deden alle bloemen het uitstekend. De clematissen bloeiden prachtig en de rozen begonnen zich ook thuis te voelen in Frankrijk.

Brocante markten zijn er in deze tijd voldoende, en daar zijn we dan ook heen gegaan toen Paul en Diane er waren.  Er werden borden gekocht en nog wat andere spulletjes. En van zo`n brocante dag, krijg je natuurlijk trek. Een crepe-je met jam lusten we natuurljk wel.

 

       

Het valt toch niet mee dat ge-brocante. Slenteren en crepjes eten en nog een terrasje tussendoor. Dus toen we terug waren maar even het zonnetje in, en even rustig aan doen.

Voor hoe lang het ook mocht duren. Want stil zitten valt ook niet mee, Paul wilde wel even de grasmaaier en de bosmaaier uit proberen. Het was ook wel nodig, want je kon het gras horen groeien.

 

                 Toch wel een leuk klusje met zo`n bosmaaier aan de gang.

We zijn ook nog een dagje naar Autun geweest, beetje shoppen en cultuur snuiven. En natuurlijk een terrasje pakken.