Weekend 5-9-April-2013

Voor Sylvia was het pas geleden dat ze bij het huisje "Syremoje" was geweest. Ze was natuurlijk net 2 weekenden gelden met de meiden van de kinderafdeling geweest. Er werd nog over gepraat in de Morvan. Het weer was alleen nu een stuk minder. We hebben dan ook op zaterdag om het warmer te krijgen een wandeling gemaakt bij Ouroux. De "Euro Route" hebben wij gelopen. Sinds 2008 is Ouroux en Morvan het geografisch middelpunt van Europa. De route is zeer goed gemarkeerd, daarbij staan er onderweg vragen over de Euro-landen.

 

Ook kan je zien hoe de Fransen met hun oude auto`s omgaan, volgens mij liggen deze er al een poosje. Helaas heb ik geen merk kunnen herkennen.

Er zijn ook kleine vennetjes, volgens mij kweken ze daar forel ( les truites ) in, maar dit weet ik niet zeker.

We hebben ook de 2e tuin voor de zomer voor bereid. Er moesten nog wat hopen met tuinafval verbrand worden. Helaas is zijn niet alle hopen verbrand maar er is aan gewerkt. Ook hebben we een gedeelte gras gezaaid. Dus we hopen dat als we in Mei komen dat we er misschien wel van kunnen genieten.

We hebben ook een aanval op de mollen gedaan, want deze raken wij maar niet kwijt. In de tijd dat wij er waren is het helaas niet gelukt om er 1 te vangen.

Als je wil weten hoe een mol een gang graaft en waarom de molshopen. Heb ik een filmpje gevonden om het internet.  Klik hier.

 

We wilden de linnenkast naar boven hebben. Dit ivm dat we de volgende keer grootste plannen hebben met de slaapkamer beneden, want misschien gaat de muur er wel uit.

Er zat alleen nog een steen in de weg , er moest flink gehakt worden, maar het is gelukt. Helaas was de linnen kast niet meer helemaal in nieuwstaat, er moest hier en daar wel wat houtlijm aan te pas komen. Maar het is gelukt hij staat met wat ondersteuning bij de pootjes. Maar hij doet het weer, en kan weer jaren mee.