Het was ons 1e weekend van het jaar dat we weer naar Pierre Seche gingen. Het ging een klus weekend worden.  Paul kwam ons helpen om de openslaande deuren te vervangen.

Op tijd vertrokken uit Almere en we schoten dan ook lekker op. Af en toe even stoppen, en we kwamen  bij een stop plek waar we wel vaker stopten. En tot onze verbazing had iemand waarschijnlijk wat planken nodig gehad en had alle picknick tafels door gezaagd.

 

Na een voorspeodige trip, kwamen we rond 1/2 4 aan in Pierre Seche. Het was redelijk weer en konden zelfs een drankje doen op het terras. Paul en Jaqueline zouden s`middags de deuren langs brengen die ze hadden gehaald bij de Brico.

 

De nieuwe deuren.

Paul had brood meegenomen van de bakker uit Ouroux, en na een lekker onbijtje ging het klusteam aan de slag. Het klus team had er zin in.  Speciale kluskleding aangetrokken en we gingen even de deuren er in hangen. Ja,ja liep toch iets anders dan we verwacht hadden. Ach meestal gaat het altijd anders dan je denkt,  het zit altijd wel wat tegen. Deze keer dus ook.

Er werd gezaagd, geslepen, geboord en gebikt. De deuren moesten er natuurlijk wel in zitten voordat het donker werd. We hadden amper tijd om even een bakje koffie te doen.

Na veel passen en meten is het gelukt om het kozijn te plaatsen. ( moest nog een centimeter van het kozijn af ).

Zoals je al kan zien werd het al donker toen we klaar waren met de laatste handelingen van het plaatsen van de openslaande deuren.

De andere deur ging helaas niet passen. Dit kwam doordat de afmeting een beetje scheef waren. Dus na overleg met Jeen en Monique hadden we besloten om er een kleiner formaat deur erin te zetten. Paul en Jaqueline gingen  op maandag de deuren ruilen bij de Briko.  Hierdoor hadden wij maandag even een ochtend vrij.!!!

Na het eten zijn we nog even gaan lopen bij het volle meer. Summer vond het heerlijk om nog even natte poten te halen.

De volgende ochtend zijn we in de buurt bij Planchez gaan lopen, ze hebben daar zelfs een uitkijk neergezet.

JP heeft de schuur verkocht, wat een tegenvaller. Het wordt een vakantie huis,  Dus r zal wel flink geklust worden komende tijd. Weg is de rust, Wij vermoeden dat de bruine deuren wel iets met glas gaat worden,. Dus nu hebben we bedacht om wat palen\ hekwerk neer te zetten om wat vrijheid om het terras te houden. Maar ja de toekomst zal het leren. Dus ben ik wat palen gaan regelen die vlakbij ons aan de weg lagen.

Even een bakje koffie voordat we gaan starten met de afwerking.

Helemaal gelukt. Het luik kon weer dicht . Dat waren dan de 1e  dubbele duren. De volgende keer dat we kwamen gaan we de andere dubbele deuren doen. We hebben hiervan geleerd en dat waarschijnlijk een stuk sneller.