December 2011

 

Sylvia en Rene zijn tusssen Kerst en Oud en Nieuw naar het Boshuisje geweest. Een paar dagen lekker rustig aandoen wat wandelen en lezen en nog een klein beetje klussen. Toen we aankwamen hebben we het eerst warm moeten stoken, ons potkacheltje en de petroleum kachel moesten flink hun best doen.

Er moest wat hout gehakt worden, ook Sylvia moest er aan geloven............ Het viel zeker nog niet mee dat hout hakken.

Daarna eerst wat boodschappen doen in Chateau - Chinon, de winkel "ATAC" was flink versierd met allerlei kerst-versiering.

Op dinsdag zijn we een stukje gaan wandelen, de wandeling begon naast het huis van Robert (de enige vaste bewoner in het dorp) daar kun je meteen het bos. Je goed zien dat er toch al aardig geregend had,veel plassen en toch wel drassig. We moesten Summer dan ook constant waarschuwen dat ze niet door de plassen ging rennen. Maar ja dat ging helaas maar heel even goed en op een gegeven ogenblik dacht ze, ik denk dat ik jullie nu even niet hoor.

En hier het resultaat, een natte hond.

 

     

   

We hadden ook nog lekkage, het lekte namelijk langs de schoorsteen. Bij de schoorsteen was de afwatering weggezakt. Deze werd vroeger gewoon gemaakt van cement.

Dus Twan weer opgezocht of hij toch nog langs wilde komen nu we er toch waren.

 

Langs de schoorsteen liep het water naar binnen, helaas moest de issolatie even worden losgehaald. 

Gelukkig zaten er nog geen gipsplaten tegen aan.

 

  Hier kan je goed zien waardooor de lekkage was ontstaan.

  

 

Het was behoorlijk glad, maar Twan heeft het toch maar gefixed en met een soort van flexible kit, de lekkage gedicht.Wat waren wij blij, geen getik meer s `nachts waar we wakker van werden. En dan eruit om er een bakje onder te zetten om het water op te vangen.

   

 

En dit zijn de feestelijk versierde kerstbomen en hekken van de Marie van Chaumard en Ouroux en Morvan

 

 

We hebben een brievenbus, dus als jullie ons een kaartje willen sturen. Stuur het dan naar het volgende adres, we weten alleen niet zeker of de postbode ons kan vinden.

Rook-Hospes, Derrière Pierre Sèche, 58120 Chaumard, France.

 

Aangezien het Lac de Panneciere leeg is,zie je nu weer hoe het riviertje L'Oussiere de rivierbedding weer volgt. Je ziet dan ook het bruggetje wat normaal onder water is.

Het water was tamelijk wild doordat het toch wel behoorlijk had geregend.

 

Summer vond het helemaal leuk al dat water. Filmpjes Deel 1 + 2 van Summer

                                     Onschuldig     Binnen in ons huis hadden we het natuurlijk ook gezellig gemaakt.    Onschuldig